Bewoners in het circus


Op woensdag 12 oktober organiseerden bewoners een gezamenlijk uitje naar Circus Renz op het Malieveld. Silvino, die het uitstapje mede-organiseerde, vertelt: “het was super, iedereen werd weer een beetje kind. Circus Rens is een van de laatste circussen in zijn soort en ze bestaan dit jaar 100 jaar. Dit was een van de laatste kansen om nog eens te kunnen genieten van een echt origineel circus waar er steeds minder van zijn.”

Kindertijd
“Veel mensen waren sinds hun kindertijd niet meer in een circus geweest en het bracht heel wat naar boven om weer eens zo’n circustent binnen te lopen” vertelt Silvino. “Van te voren hadden mijn medebewoners niet verwacht dat ze er zoveel plezier aan zouden beleven maar iedereen had het super naar zijn zin en het was hartstikke gezellig.”
Initiatief
“Dit soort bewonersuitjes zijn hartstikke goed voor de sfeer in huis,” legt Silvino uit. “Iedereen komt weer eens op een andere manier met elkaar in gesprek. De dagen erna ging het in huis nog steeds over het circus.”
In principe kunnen bewoners elke maand een uitje of een gezamenlijke activiteit organiseren, voorwaarde is natuurlijk wel dat er iemand is die het initiatief neemt.
Dansen
Silvino heeft inmiddels de smaak te pakken: “Ik zit al na te denken voor een leuke activiteit in december. Ik wil graag een dansavond organiseren hier in huis maar dan moet ik eerst nog voldoende vrouwelijke vrijwilligers vinden want hier in huis wonen momenteel vooral mannen en die willen natuurlijk niet met elkaar dansen.” Dus, ben je vrouw en heb je zin om te komen dansen in december? Meld je aan