Bijzondere workshop met ex-gedetineerden


Buitenkant/binnenkant Op woensdag 17 oktober a.s. vindt er tussen 19.30 en 21.00 uur bij Stichting Exodus op de Frankenslag 164 in Den Haag een bijzondere creatieve workshop plaats. Bewoners van Exodus Den Haag gaan samen met anderen, zoals buren, vrijwilligers, werkgevers en andere belangstellenden maskers maken en beschilderen. Het doel is om samen na te denken over wat er te zien is aan hun buitenkant en leeft bij hen van binnen.

Gelijkwaardig Het idee van deze workshop is dat deelnemers zich er nog meer van bewust worden dat mensen in heel veel opzichten op elkaar lijken en gelijkwaardig zijn, zelfs als zij een strafblad hebben. We hopen dat de workshop de drempel naar terugkeer in de maatschappij weer iets verder verlaagd en dat relatieve buitenstaanders een beter beeld krijgen van ex-gedetineerden en hun mede-menselijkheid.

Meedoen? Lijkt het je interessant om deze workshop bij te wonen? Deelname is gratis en er zijn nog enkele plaatsen beschikbaar. Je hoeft zelf niet creatief te zijn of ervaring te hebben met het maken van maskers want de workshop vindt plaats onder de professionele begeleiding van kunstenares Folly Hemrica. Van te voren opgeven is wel noodzakelijk en kan via denhaag@exodus.nl. Het aantal plaatsen is beperkt dus wacht niet te lang.

Zware Deuren De workshop maakt deel uit van het project Zware Deuren, een samenwerking van theatergroep Hertog Zout en Stichting Exodus. ‘Zware Deuren’ wil ex-gedetineerden op een positieve manier in gesprek brengen met buurtbewoners, werkgevers, familie, zorgverleners, vrijwilligers en andere belangstellenden. Het project wordt op donderdagavond 1 november a.s. afgesloten met de opvoering van het theaterstuk ‘Vast’ in het Koorenhuis van Den Haag (Prinsengracht 27). Ook hiervoor kun je je nog aanmelden. Meer informatie vind je hier of in het persbericht.

Het project Zware Deuren wordt mede mogelijk gemaakt door financiƫle bijdragen van Fonds 1818, het Haags Groene Kruis Fonds, Skanfonds, VSBfonds, het Prins Bernhard Cultuurfonds, de gemeente Den Bosch.