Den Haag wint 2de prijs in “the Battle of the Houses”


Het Haage Exodushuis heeft op 23 november jl. de tweede prijs in de wacht gesleept bij ‘The Battle of the Houses’. Dit is de jaarlijkse Exodus competitie waarin de verschillende huizen het op muzikale wijze tegen elkaar opnemen met een zelf geschreven lied of een cover.

‘Portable’ kampvuur In Den Haag waren bewoners en begeleiders al weken van te voren enthousiast met de voorbereidingen bezig. Het resultaat was een veelzijdig theaterspektakel bestaande uit een gedicht, een lied, een rap en een stuk mime-toneel waarin bewoners en begeleiders elkaar met een rugzak vol ervaringen op weg hielpen de wijde wereld in. Dit alles werd live begeleid door drie gitaristen. Ook aan het decor was gedacht: één van de bewoners had een ‘portable’ kampvuur gemaakt, en op de achtergrond van het toneel werden beelden geprojecteerd van recente outdoor avonturen uit het DOEL project.

Talent De inspanningen van het muzikale team bleken niet voor niets te zijn geweest want Den Haag sleepte met deze act de tweede prijs binnen. Juryvoorzitter Vincent Bijlo en jurylid Rini Wagtmans spraken hun bewondering uit en adviseerden het Haagse team om hun Exoduslied verder uit te bouwen tot een avondvullende voorsteling. “Er zit duidelijk een heleboel talent in Den Haag” merkte Rini Wagtmans op.

Terecht Beloond Voor Ed Deij, de trotse directeur van het Haagse Exodushuis, is dit natuurlijk geen verrassing: “Het is een feest om onze bewoners de hele avond zo te zien schitteren, zeker als ze daar vervolgens terecht voor beloond worden met een prijs. De afgelopen maanden hebben ze veel tijd en energie gestoken in de voorbereidingen voor de Haagse act, en dat was er ook aan af te zien. Voor de Battle of the Houses van volgend jaar zullen we de feedback van de jury ter harte nemen. En dan kan het natuurlijk niet anders dan dat ook de wisseltrofee voor de eerste prijs in Den Haag terecht komt, precies waar hij hoort!”