Eerste jonge bewoner rondt Traject Jongvolwassenen succesvol af


De eerste jonge bewoner van Exodus Den Haag heeft het nieuwe `Traject Jongvolwassenen` onlangs met succes afgerond. Begin april verhuisde Casimir naar zijn eigen sleutelwoning, een leuk appartement in Den Haag.

De week voor zijn verhuizing was hij hard aan het klussen om alles in orde te maken. “Ik heb alles opnieuw geschilderd en er een nieuwe vloer in gelegd” vertelt hij.”Ik wilde perse het eerste weekend van april verhuizen zodat ik op mijn 26e verjaardag wakker zou worden in mijn eigen huis.”

Opener
Casimir woonde in totaal tien maanden in Exodus Den Haag. “Toen ik net bij Exodus kwam dacht ik `even snel de praktische dingen regelen en weer wegwezen hier`. Pas toen ik hier een tijdje woonde, begon ik te begrijpen dat sommige van mijn persoonlijke doelen ingewikkelder waren en meer tijd nodig hadden. Ik ben opener geworden in de afgelopen maanden, heb geleerd dat er mensen zijn die ik kan vertrouwen en die me kunnen helpen, dat ik niet alles in mijn eentje hoef op te lossen.

Pilot project
Het Traject Jongvolwassenen is een pilot project in Exodus Den Haag en Utrecht dat als doel heeft om een groter percentage jonge bewoners (in de leeftijdscategorie 18-25) succesvol te laten uitstromen uit Exodus. Meer informatie vindt u hier.