Exodus Den Haag actief voor NL Doet


Vrijdag 18 maart was de eerste dag van NL Doet, de grote tweedaagse landelijke vrijwilligersactie. Een team van bewoners en medewerkers ging die dag als vrijwilliger aan de slag op de kinderboederij Essesteijn in Voorburg.

Koolmeesjes
Na een korte rondleiding door de beheerder van de kinderboerderij ging de helft van het team aan de slag met het ophangen van nestkastjes in de bomen. Nog voordat alle nieuwe nestkastjes goed en wel hingen, had een paartje koolmeesjes al zijn intrek genomen in een van de nieuwe kastjes.

Imkers
De andere helft van het team ging samen met de imkers van de kinderboerderij aan de slag in de bijenschuur. Daar knapten ze het tuintje op en maakten ze de schuur grondig schoon. De meeste van de bijen waren nog in hun winterslaap maar enkelen kwamen het Haagse Exodus team even zoemend begroeten.

Voldaan gevoel
Vlak voor de regen losbarstte hingen alle nestkastjes en was de bijenschuur weer opgeruimd en netjes. Na een hartelijk afscheid van de kinderboerderij beheerder en de imkers, vertrokken de bewoners en medewerkers van Exodus met een voldaan gevoel weer naar de Frankenslag om daar nog even gezellig gezamenlijk te lunchen.

Nuttig
Het NLDoetteam was het erover eens dat het goed voelt om je op deze manier nuttig te kunnen maken voor een ander. “Wij krijgen binnen Exodus Den Haag zelf zoveel hulp van vrijwilligers! Het is leuk om op deze manier eens iets terug te kunnen doen voor de maatschappij” aldus een van de deelnemers.”