Exodus Symposium: 15 juni


Op vrijdag 15 juni vindt tussen 10.00 en 16.00 uur het jaarlijkse Exodus symposium plaats. Dit jaar gebeurt dat in samenwerking met het Gevangenismuseum in Veenhuizen. Het centrale thema van het symposium is ‘Beeld en werkelijkheid van gedetineerden in Nederland’.

Tijdens het symposium zullen wetenschappers, beroepspractici en ervaringsdeskundigen stilstaan bij het beeld dat er in de huidige maatschappij van gedetineerden bestaat. Het symposium is bedoeld voor mensen die op enigerlei wijze met gedetineerden te maken hebben: uitvoerend personeel in penitentiaire inrichtingen, studenten aan het hoger (beroeps) onderwijs, beleidsmedewerkers en vrijwilligers die met of voor gedetineerden werken.

Praktische informatie:
Locatie: Nationaal Gevangenismuseum te Veenhuizen (Oude Gracht 1)
Kosten: € 25 p.p. (inclusief lunch, borrel, het boek Gedetineerden Ontmaskerd van Jos Verhagen en desgewenst een bezoek aan de tentoonstelling)
Bereikbaarheid: het Gevangenismuseum beschikt over een ruime, gratis parkeergelegenheid. Voor de mensen die met het openbaar vervoer komen rijdt de boevenbus van het museum tussen station Assen en het Gevangenismuseum. Tijden: 09.30 en 10.00 uur. Wilt u met de bus meerijden? Laat het aan ons weten. Na afloop van het symposium zal de boevenbus om 16.30 en 17.00 uur terug naar station Assen rijden.
Aanmelden: Opgave per e-mail: info@gevangenismuseum.nlDit e-mailadres is beschermd tegen spambots. U heeft JavaScript nodig om het te kunnen zien. onder vermelding van uw naam/organisatie en e-mailadres. Het totale bedrag graag overmaken op rekeningnummer 34.72.34.836 t.n.v. Nationaal Gevangenismuseum onder vermelding van ‘symposium’. Zodra uw betaling binnen is, krijgt u een bevestiging van uw opgave. De bevestigingsmail is tevens uw toegangsbewijs. Graag aanmelden voor 11 juni.

Download hier het programma