Exodusbewoners zetten de bloemetjes buiten


Exodusbewoners zetten de bloemetjes buiten

Op 19 maart 2010 zetten bewoners en medewerkers van Exodus Den Haag samen met vrijwilligers de ‘bloemetjes buiten’ in het kader van NL Doet.

Met een team van 10 mensen werkten we de hele dag in de tuin. ’s Avonds bereidden bewoners een 7-gangen outdoordiner voor buren en vrijwilligers.

Kwekerij Griffioen uit Wassenaar had van te voren belangeloos advies gegeven en talloze prachtige meerjarige planten geschonken. Dankzij een bijdrage van het Oranje Fonds konden we ook een nieuwe picknick-tafel, verf voor de schuur, een aantal bloembakken en wat tuingereedschap aanschaffen.  Alle vrijwillige inspanningen en giften hebben er toe geleid dat de tuin er nu weer netjes verzorgd uitziet. We zijn helemaal klaar voor de lente!

Zevengangen diner
‘s Avonds hebben we dit samen met vrijwilligers en buren gevierd. Een team van bewoners bereidde op verschillende kookvuren in de opgeknapte tuin een feestelijk zevengangen diner dat bestond uit: Paddestoelen-kervelsoep, Hollands vispotje, Congolese Geroosterde Makreel, Indiase Groenten-Curry, Bitterkoekjespudding, Gepofte Aardappels, Lentesalade

Jaarlijkse traditie
De opkomst was hoog en de sfeer was uitstekend. Bij deze willen we graag alle bewoners, vrijwilligers, sponsors, buren en medewerkers nogmaals hartelijk bedanken voor hun bijdrage aan deze geslaagde dag en avond! We hopen er een jaarlijkse traditie van te kunnen maken.

  • Lees hier het artikel (pdf, 750kb) dat verscheen in AD Den Haag