Fototentoonstelling PI Zoetermeer


ToekomstdromenOnder leiding van kunstenares Folly Hemrica maakten (aantal) gedetineerden in de PI Zoetermeer vorige maand een persoonlijk masker, met aan de buitenkant een verbeelding van datgene wat anderen van hen te zien krijgen, en aan de binnenkant van dat wie ze werkelijk (willen) zijn. De worskhop van Folly Hemrica en de fotoshoot van Paul Brink leverde prachtige maskers en bijzondere beelden op. Op de tentoonstelling zijn zowel de maskers te zien, als ook de foto’s die daarvan gemaakt zijn.

 

De maskers en foto’s zullen te zien zijn in combinatie met foto’s die Paul Brink eerder maakte, namelijk van ex-gedetineerde bewoners van Exodus en hun persoonlijke toekomstdromen. Deze serie foto’s werd in 2012 gebruikt voor de eerste “toekomstdroomkalender” van Exodus, maar vormde ook een rondreizende tentoonstelling die vanaf 13 juni ook in de PI Zoetermeer te zien zal zijn, samen met de maskers en de masker-foto’s.

 

Toekomstdromen en maskers, waar we zijn en waar we willen zijn, wat we anderen laten zien en wat we diep van binnen voelen: het zijn thema’s die niet alleen voor gedetineerden en ex-gedetineerden maar voor iedereen herkenbaar zijn. De workshop, de fotoshoots en de combinatie van beelden in deze bijzondere tentoonstelling in de PI gaven en geven op een bijzondere manier stof tot nadenken en gesprek.