Haagse Ex-gedetineerden zorgen voor bejaarden


Al enige jaren werken ex-gedetineerde bewoners van Exodus Den Haag als vrijwilliger in het verpleeghuis van Respect Zorggroep Scheveningen, locatie Bosch en Duin. Op maandag 20 juni tekenden beide organisaties een convenant om deze succesvolle samenwerking verder te bestendigen.

Slagroom
Exodusbewoners verrichten binnen het verpleeghuis als vrijwilliger aanvullende werkzaamheden en ondersteunen de professionele verzorgers. Zo delen ze bijvoorbeeld koffie en thee rond, gaan met cliënten naar de markt of brengen en halen cliënten van en naar de kapsalon. “Dit soort vrijwilligers zijn de slagroom op de koffie voor onze cliënten” aldus Frank Lentz, bestuurslid van Respect Zorggroep. “Ze kunnen net even die extra aandacht bieden waar we anders niet aan toe komen”.

Werkervaring
Het mes snijdt duidelijk aan twee kanten.Voor een aantal van onze bewoners vormt Respect Zorggroep een ideale plek om werkervaring op te doen, dit vergroot hun kansen op een betaalde baan” licht Ed Deij, manager van Exodus Den Haag, toe. Het meedraaien op de arbeidsmarkt is belangrijk voor de bewoners van Exodus. Het geeft structuur, stimuleert het gevoel van eigenwaarde en draagt bij aan financiële zelfstandigheid.

Convenant
Het convenant zorgt voor nog meer eenduidigheid betreffende de afspraken en communicatielijnen tussen Exodus Den Haag en Respect Zorggroep. Beide organisaties willen de goede samenwerkingsresultaten tot nu toe, mede in de vorm van dit convenant, graag bestendigen voor de toekomst.

Luister via deze link naar en kort radio interview met Ed Deij (manager Exodus Den Haag) n.a.v. dit convenant.