“Ik weet zeker dat je het kunt”


 

Lisette komt blij terug van een gesprek met ‘haar’ Exodusdeelnemer Casper (niet zijn echte naam) en één van zijn mbo-docenten. Casper was een tijdje geleden zo gemotiveerd begonnen aan deze opleiding en vastbesloten om deze tot een succesvol einde te brengen. Maar wegens leerproblemen en andere omstandigheden valt deze opleiding hem nu in de praktijk toch erg zwaar. Eigenlijk staat hij op het punt om af te haken.

Dat wil Lisette voorkomen want ze weet hoe belangrijk een succeservaring hierin voor hem is. Dus regelt ze een gesprek met één van zijn docenten. En dat blijkt precies de juiste persoon te zijn. Iemand die meedenkt en motiveert. “Ik weet zeker dat je het kunt” zegt hij tegen Casper. Samen zoeken ze naar de ruimte om de regels en verwachtingen, waar mogelijk, een beetje beter aan te laten sluiten bij de mogelijkheden en uitdagingen van Casper.

En kijk, daar komt een beetje glans terug in Caspers ogen, en zijn motivatie voor deze opleiding krijgt weer ruimte. Misschien kan het toch, voor het eerst in zijn leven, zo’n felbegeerd diploma bemachtigen. Hij geeft toch nog niet op. Ook omdat zijn docent en zijn begeleider niet opgeven. Zet ‘m  op Casper en houd vol, je kunt het!