Jonge ex-gedetineerden gaan 100km tandemfietsen


Vrijdagochtend 25 februari vertrekt een team van 5 jonge ex-gedetineerden om 10:00 uur vanaf de Frankenslag in Scheveningen voor een driedaagse tandemtocht naar Haarlemmerliede. In drie dagen zullen ze ruim 100 km afleggen. Het doel van de tandemtocht is om in de praktijk te ervaren hoe belangrijk het is om persoonlijke en gemeenschappelijke doelen te stellen en hoe je door goed communiceren en samenwerken deze doelen kunt realiseren.

Tijdens en naast het fietsen wordt gedurende deze tocht daarom ook gewerkt aan sociale vaardigheden zoals effectief communiceren, het geven van feedback en zelf verantwoordelijkheid nemen voor het reilen en zeilen van het team.  Op de tweede dag gaan de jongeren bovendien leren klimmen en zekeren. De ervaringen tijdens deze drie dagen worden door de deelnemers verwerkt in een gezamenlijke presentatie die op 7 maart gehouden wordt in het Exodushuis in Den Haag.
De tandemtocht maakt deel uit van het programma Door Outdoor Ervarend Leren (DOEL) van Exodus Den Haag. Het DOEL project, waarin ervarend leren door middel van outdooractiviteiten centraal staat, wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, SKAN Fonds, Stichting Levi Lassen, en Stichting Bosschuysen.
Outdoor coördinator Nelleke van Klaveren legt in een interview op Radio West uit waarom deze tandemfietstocht en andere outdooractiviteiten zo goed werken voor de doelgroep van Exodus. Het interview is hieronder te beluisteren.