“Know your own talent”


In een eerder blogbericht vertelde Lorenzo, een van onze bewoners, over zijn plannen om jongeren op muzikaal vlak vooruit te helpen met zijn project ‘Know your own talent’ bij het YMCA-muziekcentrum Scheveningen: “Veel van de jongeren die ik tegenkom bij de YMCA,barsten van het talent” vertelde Lorenzo toen. “Maar veel van hen zijn te onzeker of te verlegen om daar ook echt wat mee te doen. Door samen met deze jongeren muziek te maken en dit op een professionele manier te produceren, wil ik ze ervan bewust maken hoe goed ze zijn en ze meer zelfvertrouwen geven om iets met hun talent te doen.”

Inmiddels heeft Lorenzo via Fonds1818 financiële steun gekregen om de benodigde studio-apparatuur voor het YMCA muziekcentrum in Scheveningen te kunnen aanschaffen. “Het belangrijkste, een krachtige Mac, staat er inmiddels” vertelt Lorenzo trots. “Samen met nog wat andere apparatuur die ik besteld heb, kan ik hiermee zorgen voor professionele opnames van de muziek die de jongeren maken. Uiteindelijk wordt dat dan een verzamel-cd en misschien komt er ook wel het een en ander online te staan.”

“Verder wil ik deze jongeren ook graag leren hoe ze zelf met de apparatuur en de software kunnen werken. Als blijkt dat hier veel belangstelling voor is, kan er misschien wel een vervolg komen op het project, zodat ik meer jongeren kan leren hoe ze zelf hun eigen muziek kunnen produceren.”