Krachtig Thuis boekje


In 2019 en 2020 vond het project Krachtig Thuis plaats. In dit Koers&Kansen project onderzochten we samen met naasten van (ex-)gedetineerden wat er nodig was om hen meer in hun kracht te zetten tijdens en na de detentie van hun (ex-)partner, kind, ouder, broer, zus, etc. Hier lees je meer over de achtergrond van dit project.

Naar aanleiding van dit project maakten we het boekje Krachtig Thuis met daarin de inzichten uit het project en een selectie van foto’s van Wiosna van Bon uit haar fotoserie Family Stranger. Het boekje kun je via deze link online bekijken:

In deze publicatie delen we onze ervaringen uit het project Krachtig Thuis en geven we inzicht in de complexiteit van wat onze deelnemers en hun naasten meemaken en hoe het komt dat ze er soms zelf niet uitkomen. De verhalen die we hier hebben opgetekend geven ook inzicht in hoe complex het enerzijds kan zijn en hoe eenvoudig het anderzijds vaak ook op te lossen is.

Momenteel zoeken we naar manieren om de uit dit project geleerde lessen op bredere schaal in te bedden in beleid en praktijk. Samenwerken daaraan? Graag! Stuur even een berichtje.