‘Mam, ik bel je zo terug’ – Nadine Foundation op Vrijwilligersavond


Dhr. Beemsterboer vertelt over Nadine en de Nadine Foundation

Dhr. Beemsterboer vertelt over Nadine en de Nadine Foundation

Jacques Beemsterboer, vader van Nadine en oprichter van Nadine Foundation vertelde gisteren tijdens onze vrijwilligersavond in de superkubus van Rotterdam het aangrijpende verhaal van de moord op zijn dochter.

Ter nagedachtenis en ter ondersteuning aan andere nabestaanden die iemand verloren door geweld, richtten Jacques en Wanda Beemsterboer de Nadine Foundation op. Wanda Beemsterboer schreef tevens een aangrijpend boek over het verlies van haar dochter .’

De Nadine Foundation zet zich in voor een wereld zonder geweld en Jacques Beemsterboer geeft lezingen. Zo ook voor de betrokken vrijwilligers van Exodus uit de regio Zuid-Holland.

De lezing vond plaats in het Exodushuis in Rotterdam, in de Superkubus bij station Blaak. Ook de deelnemers aan het Exodusprogramma volgden de lezing.

Het was een bijzondere avond. De reactie van een oud bewoner: `Ik begrijp nu beter waarom mijn therapeut zo doorvraagt over emoties van schuld en spijt.`

Exodus vindt het belangrijk om herstel te betrekken in het programma en de lezing van Beemsterboer en het effect op de doelgroep van Exodus geven hier vorm aan.

Lees hier meer over de Nadine Foundation