Mooie Mensen!!


Wow! Vandaag de kick-off van het project Mooie Mensen! Een project dat gaat over alle mensen die bij Exodus Zuid-Holland werken aan perspectief. Zij maken dagelijks veel mee, in het leven, met elkaar, wel en wee. Mooie mensen! brengt hen in beeld met een portret. Ook verzamelen we verhalen en uitspraken. Iedereen krijgt het eigen portret cadeau en van de portretten waar mensen toestemming voor geven, willen we een tentoonstelling en relatiegeschenk maken.

Vandaag vond de eerste fotoshoot plaats in het Zuiderstrandtheater.

En wat een prachtige, gezellige én ontroerende dag leverde dat op. Op deze prachtige locatie mochten we genieten van hapjes, drankjes, elkaars gezelschap en de visagie van Ellen, dochter van medewerker Mirjam. Marijke Stroucken (naast haar andere werkzaamheden ook getalenteerd en professioneel fotograaf) zorgde ervoor dat iedereen tot zijn recht kwam op de foto’s. En dat leverde prachtige momenten op.

Bijvoorbeeld deelnemer Patrick en begeleider Mayon, samen op de foto. Patrick die dat zo graag wilde, maar het ook wel héél spannend vond toen de fotograaf vroeg of Mayon hem vast wilde houden. Mooi om zijn kracht te zien, maar ook confronterend zijn kwetsbaarheid… Of bijvoorbeeld Michael… Zijn moeder heeft één foto van hem, nog van de basisschool… Mag hij ook een foto voor haar? Natuurlijk mag dat Michael!

Voor de jongeren van Rotterdam gaan we nog een aparte shoot regelen. En voor deelnemers waarvoor deze shoot een te hoge drempel was, komt nog de

mogelijkheid om een persoonlijke selfie op te sturen. En zo bouwen we naar een prachtig resultaat. Want hoewel het proces op zich en de individuele foto’s van iedereen op zich al de moeite waard zijn, zoeken we ook naar fondsen en sponsors om ervoor te kunnen zorgen dat er een tentoonstelling en een fotoboek komt waarin al deze mooie mensen samen in beeld gebracht worden naar een breder publiek. Als u iemand bent of kent die daaraan bij kan dragen vernemen wij dat heel graag!