Nieuwe sportfaciliteit mogelijk gemaakt dankzij PIN


Net als in de rest van Nederland, is er ook in Exodus Den Haag juist in januari een opleving van sportieve goede voornemens. Dit jaar kunnen we daar, mede dankzij de Commissie Projecten in Nederland (PIN) ook echt werk van maken. Dankzij een schenking van PIN kunnen we dit jaar namelijk eindelijk het sporthonk in de achtertuin opknappen en inrichten met een minimum aantal sport-apparaten van goede kwaliteit.

Begeleider Ad, die ook de wekelijks sportavond op maandag begeleid, is erg blij met de schenking en is samen met een groepje enthousiaste bewoners al hard aan de slag met de voorbereidingen. “Het is super dat we dat sporthonk nu eindelijk kunnen aanpakken zodat er straks weer veel gebruik gemaakt van kan worden” vertelt Ad. “De apparaten die er nu staan vallen letterlijk uit elkaar van ouderdom en ellende en het is op deze manier niet meer verantwoord om daar te sporten. Bewoners vroegen dan ook al jaren of er niet iets aan gedaan kon worden maar tot nu toe was er nooit geld beschikbaar. Dankzij de commissie PIN kunnen we er nu gelukkig toch mee aan de slag.”

“Sporten is natuurlijk sowieso goed voor de fysieke gezondheid van onze bewoners maar je merkt ook dat het gevoel van eigenwaarde stijgt wanneer ze bepaalde¬† sportieve doelen behalen. Bovendien geven bewoners zelf vaak aan dat sport voor hen een goede uitlaatklep vormt voor emoties en frustraties die voorheen vaak de trigger waren voor bijvoorbeeld drugs- of drankgebruik of agressie.”

Om de sportactiviteiten binnen Exodus Den Haag zo goed mogelijk vorm te geven en bewoners te begeleiden bij het stellen en behalen van hun sportieve doelen, is Exodus nog op zoek naar een of meer enthousiaste en sportieve sport-vrijwilligers en/of een sportstagiair. Lijkt dit je interessant stuur dan een mailtje naar Exodus Den Haag t.a.v. Ad.