Nieuwe Sporthonk geopend


Op maandagavond 23 april vond de feestelijke opening van het nieuwe Sporthonk in de achtertuin van ons Haagse Exodushuis plaats.Dankzij een schenking van de Commissie Projecten in Nederland en de inzet van medewerkers en bewoners is het sporthonk de afgelopen weken opgeknapt en voorzien van nieuwe sportapparatuur.

De opening werd dan ook gecombineerd met een introductie door een van de begeleiders en een sportieve bewoner die uitlegden hoe de nieuwe sportapparatuur werkte. Veel bewoners waren enthousiast over de nieuwe faciliteiten. “Ik wil hiermee serieus aan de slag om mijn conditie te verbeteren” aldus een van onze vrouwelijke bewoonsters .

Begeleider Ad legt uit waarom hij zich er de afgelopen weken voor heeft ingezet om, samen met bewoners, het sporthonk op te knappen. “Sporten is natuurlijk sowieso goed voor de fysieke gezondheid van onze bewoners maar je merkt ook dat het gevoel van eigenwaarde stijgt wanneer ze bepaalde  sportieve doelen behalen. Bovendien geven bewoners zelf vaak aan dat sport voor hen een goede uitlaatklep vormt voor emoties en frustraties die voorheen vaak de trigger waren voor bijvoorbeeld drugs- of drankgebruik of agressie.”

Het nieuwe sporthonk is niet alleen grondig opgeruimd en opgeknapt, maar ook uitgerust met een nieuwe roeitrainer en een ‘multistation’ waarop alle spiergroepen getraind kunnen worden. De sportapparaten die er voorheen stonden vielen letterlijk uit elkaar van ouderdom en ellende. Bewoners vroegen dan ook al jaren of er niet iets aan gedaan kon worden maar tot nu toe was er nooit geld beschikbaar. Dankzij de commissie PIN konden werd het dit jaar toch mogelijk.