Nieuwe stappen in DOEL-project


In het DOEL project zijn de afgelopen maanden letterlijk en figuurlijk weer de nodige stappen gezet. Drie verschillende bewoners-teams (in totaal 20 bewoners) hebben deelgenomen aan meerdaagse outdoor activiteiten.

Daarin zijn weer vele kilometers te voet afgelegd, kampvuren gemaakt, bivakken opgeslagen, lange fiets- en kanotochten gemaakt, en door samenwerking de nodige obstakels overwonnen. Door weer en wind en met soms doorweekte sokken, werden bewoners uitgedaagd om hun kwaliteiten te (her)ontdekken en in te zetten, hun zelfinzicht te vergroten en gedragspatronen te herkennen en verbeteren.

In november zal, na de eerdere try-out in juni, ook de eerste officiele `op naar je Top Expeditie` plaatsvinden. Een team bestaande uit drie bewoners, een vrijwilliger (tevens oud-bewoner) en een begeleider, zal negen dagen alles op alles gezet om persoonlijke `toppen` in kaart te brengen en te behalen.

Het DOEL project, waarin ervarend leren door middel van outdooractiviteiten centraal staat, wordt mede mogelijk gemaakt door het Oranje Fonds, SKAN Fonds, Stichting Levi Lassen, en Stichting Bosschuysen.