NL Doet in Leidse en Haagse Exodushuizen


Vrijdag 21 en zaterdag 22 maart is het weer NL Doet: de landelijke vrijwilligersdag! En in dat kader vinden er ook in en vanuit onze Exodushuizen weer bijzondere activiteiten plaats. Exodusbewoners zetten zich in voor andere goede doelen en andere vrijwilligers zetten zich, samen met bewoners, in voor Exodus.

In Exodus Leiden gaan eerstejaars studenten van de Christelijke Leidse Studenten Vereniging Panoplia samen met de bewoners aan de slag om de huiskamer en de serre van een nieuw muurverfje én van nieuwe inrichting voorzien. De Leidse studenten hebben Exodus dit jaar als goed doel genomineerd, maar zij willen naast hun geldelijke bijdrage ook nog de handen uit de mouwen steken. Op de vrijdagavond zal door bewoners en studenten – als dank voor de inzet – een Indische maaltijd worden verzorgd.

De bewoners van Exodus Den Haag gaan juist naar buiten om daar de handen uit de mouwen te steken. Een aantal bewoners gaat bloemschikken met bejaarde bewoners in een verzorgingshuis. Een aantal anderen gaan voedselpakketten samen stellen voor de voedselbank.

Het belooft weer een mooie dag te worden, en wij zijn nu al trots op onze bewoners en alle andere vrijwilligers die zich morgen en overmorgen inzetten voor anderen en elkaar.