Persoonlijk leiderschap en samen eten


Gisteren was weer een bijzondere avond met onze Haagse deelnemers en medewerkers. Eerst mochten we genieten van een heerlijk etentje buiten de deur. We hebben een toast uitgebracht op dankbaarheid en boosheid, want het leven is nu eenmaal niet zo makkelijk. Dankzij de donatie van een trouwe Haagse donateur was dit etentje mogelijk. De deelnemers waren erg onder de indruk dat deze mevrouw zo betrokken bij hen is.

Na het eten hebben oud deelnemer Immanuel en directeur Lara van der Well de workshop ‘Persoonlijk Leiderschap’ gegeven aan een mix van deelnemers, medewerkers en vrijwilligers. De training gaat over ‘persoonlijk leiderschap’ en biedt vanuit een eenvoudig theoretisch model (lemniscaat van overleven naar leven) de brug om vanuit succesvolle en moeilijke momenten uit het leven de tips en tips te verzamelen die ons allemaal verder helpen het ‘leven te leren’.

Er ontstonden zoals altijd weer erg bijzondere gesprekken tijdens de workshop. De deelnemers waren zeer openhartig. Ze vonden het fijn om met elkaar de diepte in te gaan. Naar voren kwamen zowel positieve emoties, krachten als ook de boosheid, frustratie en onmacht in het leven. Begeleider Sophia deelde ook haar persoonlijke verhaal. Het was mooi om te zien hoe ontwapenend het werkt als een begeleider vertelt van moeilijke dalen in het leven. Dat geeft nog meer verbondenheid.