Project DOEL officieel van start.


Het DOEL project kon in juni 2010 door financiele hulp van fondsen officieel van start gaan. Met het DOEL project kunnen bewoners `Door Outdoor Ervarend Leren`.

In  onze aprilblog las u al over onze plannen voor het DOEL project. In juni lieten het Oranje Fonds, het Skanfonds, de Stichting Levi Lassen en de Stichting Boschuysen ons weten een financiele bijdrage te doen. Net als de Oecumenische Kringloopwinkel Wateringen & Kwintsheul.

Kano’s bouwen
We zijn inmiddels begonnen met de try-outs van de programma-onderdelen ‘Op naar je Top’, ‘Outdoor Trekking’ en ‘Op Koers’. Begin juli vinden de zogeheten ‘Outdoordagen’ plaats: bewoners bouwen in teamverband kano’s van bamboe en plastic vaten waarmee ze vervolgens het water op gaan. Deze oefening maakt voor deelnemers op een hele praktische manier het belang van, en mogelijke manieren voor, samenwerken inzichtelijk.

Ervarend leren
In alle programma onderdelen staat ‘Ervarend Leren’ centraal: door bewoners in nieuwe situaties voor uitdagende opdrachten te plaatsen worden ze uitgenodigd om hun kwaliteiten te (her)ontdekken in te zetten, hun zelfinzicht te vergroten en negatieve gedragspatronen te doorbreken.

Meer informatie?
Voor meer informatie over DOEL kunt u een van de onderstaande folders downloaden of contact opnemen met Nelleke van Klaveren (begeleider Exodus Den Haag) via T 070 351 41 61. We zijn overigens nog steeds op zoek naar (tweedehands) outdoormateriaal om te gebruiken binnen dit programma dus laat het ons alstublieft weten als u nog bruikbare spullen hebt liggen.

Folder over het DOEL project (pdf, 500kb)

Folder met oproep materiaal (pdf, 600kb)