Sponsorloop voor inrichting sporthonk Exodusbewoners


Studenten van het Mondriaan College, opleiding Sport en Bewegen, gaan op 2 juni a.s. 10 km hardlopen om geld op te halen voor de inrichting van het sporthonk van de bewoners van Exodus Den Haag.

Uitlaatklep
“Sporten is een hele goede uitlaatklep voor me,” vertelt P., bewoner bij Exodus Den Haag. “Het helpt me om negatieve emoties te verwerken. Vroeger zou ik dan naar de drank of drugs gegrepen hebben maar tegenwoordig blijf ik daarvan af.”

Effect
Mahdi, de stagiair-sportinstructeur die elke maandagavond met bewoners komt sporten, beaamt het belang van sport voor onze bewoners. “In de sport kunnen mensen hun frustraties kwijt en vergeten ze hun dagelijkse problemen. Als we maandagavond sporten zie ik het effect op de bewoners, mensen komen gewoon lekkerder in hun vel zitten.”

]Fitnesshonk
Naast de gezamenlijke sportactiviteiten bij Exodus Den Haag zoals de sportavond en de diverse onderdelen van het project Door Outdoor Ervarend Leren, trainen bewoners ook op individuele basis. In onze achtertuin hebben we daarom een ruimte gereserveerd die als fitnesshonk kan dienen.

Sponsorloop
Mahdi heeft een actie op touw gezet via geef samen om geld in te zamelen voor de aanschaf van nieuwe fitness apparatuur. Samen met klasgenoten van het Mondriaan College, opleiding Sport en Bewegen, gaat hij op 2 juni tijdens de Goldentenloop in Delft hardlopen. Sponsort u Mahdi & Co zodat de bewoners van Exodus Den Haag binnenkort de beschikking hebben over een eigen fitnesshonk. Ga naar www.geefsamen.nl/mahdi.