Bijzondere steun voor Exodus


De betrokkenheid van particulieren, kerken en bedrijven is heel belangrijk voor Exodus. Ook de laatste tijd zijn er weer een aantal bijzondere initiatieven gestart om ons te steunen. Zo heeft de Albert Heijn op de Frederik Hendrik Laan in Scheveningen een donatiebox voor ons staan naast de statiegeldautomaat. Klanten kunnen deze weken hun statiegeldbonnetjes doneren in deze box zodat de opbrengst bij Exodus Den Haag terecht komt.

In de kerk van Delfgauw werd afgelopen week gecollecteerd voor Exodus en ons jongerenproject Restart. Tijdens de dienst werd een filmpje getoond van een interview dat twee jonge kerkgangers vorige week met een van onze jonge bewoonsters hadden. In het kader van de 40-dagen tijd was het thema van dit interview ‘nieuw leven, nieuwe toekomst’. Omdat dit thema erg mooi aansloot bij de reizende fototentoonstelling Toekomst in Beeld, is deze expositie nu ook tijdelijk te zien in de kerk aan de Zuideindseweg 7 in Delfgauw.

Een ander geweldig initiatief is de actie van Stripes Clothing. Dit bedrijfje van drie jonge ondernemers laat hippe kleding maken door mensen in de gevangenis. Op deze manier willen ze het besef van vrijheid onder jongeren versterken en tegelijkertijd een bijdrage leveren aan het vergroten van arbeidsvaardigheden van gedetineerden. Het motto van Stripes Clothing is dan ook ‘made in prison, inspired by freedom’. De winst van hun Conscience-kledinglijn gaat naar Exodus en Slachtoffer in Beeld. Luister hier naar een radio-interview met de oprichters op BNR nieuws radio de idee├źn en drijfveren van Roy, Dave en Sascha. Bestellen van het t-shirt kan in de webshop van Stripes Clothing.

Zelf ook zin om in actie te komen voor Exodus? Neem contact met ons op of start meteen een initiatief via ons Alvarum-platform.