Supertrots op Aad: ondanks uitzetting, toch contact gehouden en grote stappen gezet!


perserveranceBegeleider Mayon: “Aad woonde in een van onze Exodushuizen, totdat hij daar niet langer kon blijven vanwege hard-drugsgebruik. Altijd moeilijk dat soort besluiten. Zeker ook omdat zijn verlangen drugs-vrij te zijn en de stappen die hij daarvoor wilde zetten, belangrijke onderwerpen in de begeleiding waren. Des te fijner dat hij en ik (als zijn begeleider) samen al aan een alternatief werkten: Aad kwam op de wachtlijst voor een verslavingskliniek en vond, ondanks de tussenliggende korte periode van dakloosheid, de motivatie om die stap aan te gaan. We bleven contact houden, soms informeel via whatsapp berichtjes, soms in de vorm van een formeel begeleidingsgesprek.

Hij werkt nu hard aan zijn afkicktraject in de kliniek. Aad is trots en wil dit moment graag delen: hij nodigde mij vorige week uit voor zijn faseovergang! Een presentatie over zijn leerdoelen en zelfinzichten waarna zijn groepsgenoten en behandelaar gezamenlijk besluiten of hij toe is aan de volgende stap in het programma. Hoewel het niet gebruikelijk is dat mensen van buiten bij zo’n fase-overgang aanwezig zijn, heeft hij gevraagd of daar voor mij een keer een uitzondering op gemaakt kon worden.
inspire_never_give_up_quote_tattoo_on_arm
Zo gaaf! En dan te bedenken dat ‘voor jezelf opkomen – jezelf laten zien’ zijn belangrijkste ontwikkelingsdoelen waren toen hij bij Exodus kwam wonen. Door de manier waarop we samen hebben gewerkt, heeft hij zich, ondanks het uitzettingsproces, toch gehoord, gezien en gesteund gevoeld. En zo hebben we samen wegen gevonden zodat hij verder kon met zijn proces. Ik ben supertrots op Aad!”