Theaterproject Zware Deuren


Op 11 mei gaat de theatervoorstelling Vast in première in het Exodushuis in Den Bosch. Deze voorstelling speelt vervolgens in vijf andere Exodussteden (Leiden, Heerlen, Alkmaar, Utrecht, Den Haag). De tournee wordt 1 november afgesloten met een voorstelling in Den Haag. ‘Vast’ maakt deel uit van het project ‘Zware Deuren’ van Stichting Exodus en Theatergroep Hertog Zout. Het doel van het project is om met behulp van theater en bijbehorende randprogramma-activiteiten de dialoog te versterken tussen ex-gedetineerden en hun omgeving.

Hoofdpersoon in het theaterstuk is Maikel. Hij is nu 28 jaar. Drie jaar geleden kwam hij vrij na zeven jaar gevangenisstraf. Hij verbleef 18 maanden in een Exodushuis. Voor ‘Vast’ stapt hij zelf het podium op op zijn verhaal te vertellen, samen met een actrice en een muzikant. Maikel vertelt in deze theatervoorstelling over zijn leven en over zijn poging om terug te keren in de maatschappij. ‘Vast’ is een theatervoorstelling over het intense menselijke verlangen naar geborgenheid en over ons gepruts daarin.

Details over de voorstelling in Den Haag volgen later, maar houd donderdagavond 1 november alvast vrij in uw agenda want de voorstelling is toegankelijk voor publiek.

Regie: Letizia Rompelberg; Productie: Lonneke Schapendonk; www.hertogzout.nl