Toekomst in Beeld in de Bosbeskapel


Van 21 februari t/m 28 maart is de Exodus foto-expositie ‘Toekomst in Beeld’  te bezichtigen in de Bosbeskapel aan de Bosbesstraat 5 in Den Haag. Deze foto-expositie is gebaseerd op de foto’s die fotograaf Paul Brink maakte voor de toekomstdroomkalender 2012 en brengt de persoonlijke toekomstdromen van 10 van bewoners van Stichting Exodus Den Haag op een bijzondere manier in beeld. Muziek, een passende baan, een eigen zaak, geloof, rust, ruimte, en liefde zijn belangrijke ingrediënten in de diversiteit aan toekomstdromen die te zien zijn in de expositie.

Het is bijzonder dat mensen na detentie weer positieve doelen durven te stellen en durven te geloven in een betere toekomst. In de gevangenis kan de toekomst er somber uitzien, maar mensen die gemotiveerd zijn om hun leven na detentie op een positieve manier vorm te geven, krijgen bij Stichting Exodus een nieuwe kans om alsnog iets van hun toekomst te maken. Exodus is al ruim 30 jaar actief in Den Haag en heeft inmiddels ook in 10 andere steden ‘Exodushuizen’ geopend. Deze 11 Exodushuizen ondersteunen jaarlijks zo’n 450 ex-gedetineerden met een resocialisatieprogramma gericht op wonen, werken, relaties en zingeving. Exodus draagt op deze manier bij aan nieuwe kansen voor ex-gedetineerden en een verlaging van recidive cijfers.

Fotograaf Paul Brink is in 2011 begonnen met het Toekomstdromen project. De foto’s zijn op A4 formaat gebruikt voor de Exoduskalender (nog te bestellen) en reizen inmiddels op groot formaat langs diverse expositieplekken in Den Haag. Fotograferen is altijd de passie van Paul Brink geweest. Het begon met architectuur-, natuur- en stadsfotografie maar hij probeert steeds nieuwe gebieden te verkennen. Momenteel richt hij zich vooral portretfotografie.

Deze foto-tentoonstelling is mede mogelijk gemaakt door Fonds 1818