Toekomstdroom mei: Guno


“Mijn toekomstdroom gaat over koken. Als klein kind in Suriname scharrelde ik al rond in de keuken van het familierestaurant. Ik hielp eerst met eenvoudige dingen zoals het raspen van tajerwortels voor de pom. Tegen de tijd dat ik 17 was, had ik de meeste gerechten wel onder de knie. Later heb ik in Amsterdam nog een cateringbedrijfje gehad met mijn schoonzus. Ik ben altijd blijven koken. Zelfs in de gevangenis kookte ik graag. Bijvoorbeeld het kerstdiner voor dertig personen. Nu weer bij Exodus en bij mijn werkgever Schroeder. Ik vind het fijn om te koken voor mensen. Dat ik iets voor hen maak, waar ze van genieten en dat je daar waardering voor krijgt. Om verder te komen als kok wil ik de versnelde koksopleiding op het Mondriaancollege volgen. Als ik dan mijn diploma heb, wil ik kok worden in een goed Surinaams restaurant. Dat hoeft geen 4-sterren restaurant te zijn. Als het eten er maar lekker is en de gasten het naar hun zin hebben.”