Vierde editie van de Battle of the Houses


Exodus Den Haag maakt zich gereed voor de Battle

Exodus Den Haag heeft helaas niet gewonnen tijdens de vierde editie van de Exodus Battle of the Houses maar we hebben met onze bewoners, vrijwilligers en begeleiders wel een super mooie avond beleefd. Het rapduo Gruntje en Tauw uit Groningen werd door de jury uitgeroepen tot winnaar. Lady’s Time uit Venlo volgde met ‘Nieuwe leven’ na een spannend juryberaad op de tweede plaats. De Don’t give up crew E.R. (Exodus Rotterdam) gaf niet op en werd eervol derde.

Wisselbeker
Het was een zinderend spannende avond op 6 november in Theater Gooiland in Hilversum. Al vanaf de eerste minuut zat de sfeer in de zaal er goed in. Honderden toeschouwers en fans kregen maar liefst tien talentvolle acts te beleven, opgevoerd door bewoners en enkele begeleiders van acht Exodushuizen. Titelverdediger Leiden (winnaars 2010) zag de wisselbeker naar Groningen verhuizen. Maar de Leidse rappers Marvin en Donovan zeiden het al op het podium: “Het gaat niet om het winnen. Het is voor ons sowieso een feestje om hier te mogen staan.”

Steuntje in de rug
Presentator Hijlco Span (NCRV) bevroeg tussen de acts de artiesten. Veel Exodusbewoners wilden en plein publique wel kwijt, dat meedoen aan de Battle weliswaar spannend is, maar ook een steuntje in de rug betekent voor hun motivatie op weg naar een toekomst zonder criminaliteit. De jury leverde na elke act direct (opbouwend) commentaar. Juryvoorzitter was Aleid Sperna Weiland, voorzitter van Exodus Den Bosch, dat dit jaar niet meedeed. Aleid werd bijgestaan door rapper MC Nina, tv-persoonlijkheid Ewout Genemans en docent-adviseur theater Phlip Korthals Altes. Burgemeester Pieter Broertjes kwam onverwachts in hoogsteigenpersoon naar het theater om de prijzen uit te reiken. Een enorme verrassing en groot compliment voor alle Battle deelnemers.